Start typing

VOLOS

“SPETSOFAI” WITH BUTTER BEAN AND VEGETABLES

“SPETSOFAI” WITH BUTTER BEAN AND VEGETABLES

Ingredients

Heat up the olive oil in a sauté pan. Sauté the onion for 5´. Add the garlic and stir for 1´-2'. Add the green peppers and the eggplants and let them soften for 4΄-5΄ in low heat. Add the sausages and stir. Add the tomato paste and bake it for 1´-2'. Add the sugar and the butter bean. Pour some wine. Finally add the tomato and some water. Add the salt and the pepper and boil it in a low heat for 25΄-30´, the “spetsofai” should keep the oil on it. Sprinkle with the grated feta cheese while it’s on the heat until it melts.

Directions

Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5' ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το σκόρδο κι ανακατεύουμε για 1-2'. Προσθέτουμε τις πιπεριές και την μελιτζάνα κι αφήνουμε να μαλακώσουν για 4΄-5΄ σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον πελτέ, και τρίβουμε καλά να ψηθεί για 1-2'. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους γίγαντες. Σβήνουμε με το κρασί. Τέλος προσθέτουμε την ντομάτα. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό. Αλατοπιπερώνουµε και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25΄-30΄, να μείνει το σπετσοφάι σχεδόν µε το λάδι του. Πασπαλίζουμε με τρίμματα φέτας όσο είναι ακόμα στη φωτιά για να λιώσει.

New Program