Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

    ΣΦΑΚΙΑΝΗ ΠΙΤΑ

    ΣΦΑΚΙΑΝΗ ΠΙΤΑ

    Υλικά

    • 500ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ
    • 40ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 
    • 40ML ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ
    • 250ML ΝΕΡΟ
      500ΓΡ ΜΥΖΗΘΡΑ ΧΑΝΙΩΝ

    ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΕ 50ΓΡ ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗ

    Εκτέλεση

    Ζυμώνουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο, την τσικουδιά , το αλάτι και το νερό (όσο πάρει) ώστε να έχουμε  μια μαλακή ζύμη, χωρίς να κολλάει τα δάχτυλα. Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 ίσα μπαλάκια τα οποία ανοίγουμε με τον πλάστη στρογγυλά σαν ένα μικρό πιατάκι καφέ. Μετά χωρίζουμε και την μυζήθρα σε 10 μπαλάκια και την κλείνουμε μέσα στα ζυμαράκια, δημιουργώντας ένα μπαλάκι με την μυζήθρα μέσα σε αυτό. Με τον πλάστη ανοίγουμε προσεκτικά, μέχρι να πάρουν το μέγεθος μικρού πιάτου (18cm περίπου). Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και σερβίρουμε τις Σφακιανές πίτες, περιχύνοντας με μέλι ΑΤΤΙΚΗ.

    Νέο Πρόγραμμα