Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

    ΡΑΒΑΝΙ

    ΡΑΒΑΝΙ

    Υλικά

    • 340ΓΡ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ ΜΙΣΚΟ  
    • 125ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
    • 180ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
    • 150ML ΗΛΙΕΛΑΙΟ
    • 100ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ MINOS
    • 200ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
    • 4 ΑΥΓΑ
    • 1 ΒΑΝΙΛΙΑ
    • 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
    • 1½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ BAKING POWDER
    • 50ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ
    • 20ΓΡ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΚΑΡΥΔΑ

    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:  

    • 500ΓΡ ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗ
    • 750ML ΝΕΡΟ
    • ΦΛΟΥΔΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

    ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣΤΙΧΑ SKINOS 

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C (350 °F). Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό, τις φλούδες λεμονιού και το μέλι ΑΤΤΙΚΗ  και βράζουμε το σιρόπι. Στο μίξερ, χτυπάμε τα λάδια με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, την βανίλια και το ξύσμα. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι ΜΙΣΚΟ, το αλεύρι και το baking powder. Προσθέτουμε τα υλικά στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα μέτριο ταψί και προσθέτουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 °C (350 °F). Όταν το ραβανί είναι έτοιμο το σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά. Αφήνουμε 4 τουλάχιστον ώρες να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρουμε με τριμμένη καρύδα, συνοδεύοντας με μαστίχα SKINOS.

    Νέο Πρόγραμμα