Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

    ΧΑΛΒΑΣ

    ΧΑΛΒΑΣ

    Υλικά

    • 1 ΚΟΥΠΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ MINOS
    • 1 ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ ΜΙΣΚΟ  
    • 1 ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ ΜΙΣΚΟ  
    • 2 ΚΟΥΠΕΣ ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗ  
    • 4 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ
    • ½ ΦΛ. ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΒΟΥΡΝΤΙΣΜΕΝΟ
    • 1 ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
    • 1 ΦΛΟΥΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
    • 5 ΓΡ. ΚΑΝΕΛΑ
    • 1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑΣ
    • SKINOS ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ

    Εκτέλεση

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το μέλι ΑΤΤΙΚΗ,  το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο MINOS και καβουρντίζουμε το λεπτό και το χοντρό σιμιγδάλι ΜΙΣΚΟ, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε την κανέλα σκόνη και το αμύγδαλο. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε προσεκτικά το σιρόπι μέσα και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά. Γαρνίρουμε με κανέλα και συνοδεύουμε με μαστίχα SKINOS.
     

    Νέο Πρόγραμμα