Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

ΖΑΓΟΡΙΣΙΑ ΑΛΕΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΖΑΓΟΡΙΣΙΑ ΑΛΕΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Υλικά

  • 350 γρ. φέτα ΔΙΒΑΝΗ
  • 1 φλιτζάνι ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ
  • 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ALTIS / SOLON / ELANTHI
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο ΔΙΒΑΝΗ
  • λίγο νερό
  • 1 αυγό
  • ελαιόλαδο ALTIS για το ταψί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ρηχό ταψί (40 εκατοστά) για τη πίτα. Το βάζουμε στον φούρνο να κάψει καλά. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.  Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο  ALTIS κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο νερό για να αραιώσει κι άλλο ο χυλός. 
Τέλος προσθέτουμε τη μισή φέτα ΔΙΒΑΝΗ σε τρίμματα. Όσο πιο αραιός ο χυλός, τόσο πιο ωραία θα είναι η ζαγορίσια αλευρόπιτα.
Χύνουμε το χυλό στο καυτό ταψί. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη φέτα και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Χτυπάμε το αυγό και περιχύνουμε την επιφάνεια. 
Ακουμπάμε κομματάκια βούτυρο ΔΙΒΑΝΗ σε όλη την επιφάνεια της πολύ λεπτής πίτας. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο ώστε να ροδίσει καλά για 45' περίπου. Όταν γίνει η αλευρόπιτα, ξεκολλάει γύρω -  γύρω κι από κάτω από το ταψί. Το ιδανικό: να είναι λεπτή και ξεροψημένη.
Μόλις βγει καυτή από τον φούρνο περιχύνουμε με ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ.  Σερβίρουμε την αλευρόπιτα ζεστή.

Νέο Πρόγραμμα