Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΤΡΙΠΟΛΗ

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Υλικά

  • 1 κουνέλι περίπου 1300 γρ.
  • 1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ALTIS / SOLON / ELANTHI
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 1/4 φλιτζάνι βαλσαμικό ξύδι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 2 συσκευασίες ντομάτα ψιλοκομμένη
  • φρέσκο θυμάρι
  • φρέσκο δεντρολίβανο
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 πακέτο μακαρόνια MISKO Νο. 6
  • 1/2 φλιτζάνι τρίμματα φέτας ΔΙΒΑΝΗ

Εκτέλεση

Πλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλασοτέ και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4´-5'. Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο.
Ρίχνουμε λίγα - λίγα τα κομμάτια κουνέλι και τα ροδίζουμε στο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξύδι KALAMATA PAPADIMITRIOU.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ελάχιστο νερό, ρίχνουμε τα βότανα και τα μπαχαρικά.
Σιγοβράζουμε το κουνέλι σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει καλά και να πυκνώσει η σάλτσα. 
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με λίγη σάλτσα και τρίμματα φέτας. Ανακατεύουμε, τα βάζουμε σε πιατέλα και από πάνω βάζουμε το κουνέλι με την σάλτσα του .
Πασπαλίζουμε τρίμματα φέτας ΔΙΒΑΝΗ.

Νέο Πρόγραμμα