Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΣΚΟΠΕΛΟΣ

ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο ALTIS / SOLON / ELANTHI
  • 1 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • νερό χλιαρό
  • 400 γρ. τρίμματα φέτας ΔΙΒΑΝΗ
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλ. ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ για το σερβίρισμα
  • πράσινη σαλάτα για συνοδευτικό
  • 2 κ.γ. κρέμα βαλσάμικο με φράουλα KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ALTIS

Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε τα τρίμματα φέτας ΔΙΒΑΝΗ με αρκετό πιπέρι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο ωσότου έχουμε μια λεία και απαλή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να αναπτυχθεί η γλουτένη για μισή ώρα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε αλευρωμένο πάγκο σε πολύ λεπτό φύλλο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ALTIS την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε τρίμματα φέτας ολόγυρα. Διπλώνουμε το φύλλο αντικριστά, σουρώνουμε την ζύμη και τη στρίβουμε σε σχήμα σαλιγκαριού. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει καλά κι από τις δύο πλευρές. Ραντίζουμε την τυρόπιτα, όπως βγαίνει καυτή από το τηγάνι με ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ. Η σκοπελίτικη τυρόπιτα μπορεί να μπει στην κατάψυξη και να διατηρηθεί για αρκετούς μήνες.

Νέο Πρόγραμμα