Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά

  • 1/3 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ALTIS / SOLON / ELANTHI
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 πιπεριές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 10 ντοματίνια
  • 1/4 φλιτζάνι λευκό βαλσαμικό ξύδι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 1 φλιτζάνι φέτα ΔΙΒΑΝΗ
  • λίγο ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • λίγο ψιλοκομμένος δυόσμος
  • αλάτι - πιπέρι
  • φρεσκοψημένο ψωμί ή ροδίτικες λαδόπιτες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό για 10´-15΄. Έπειτα τις στύβουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο ALTIS σοτάρουμε τις μελιτζάνες για λίγα λεπτά να μαραθούν (όχι να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε το σκόρδο, αφήνουμε να σοταριστεί 1΄- 2΄. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σβήνουμε με το λευκό βαλάμικο ξύδι KALAMATA PAPADIMITRIOU.
Αφήνουμε 1΄ - 2´ να εξατμιστεί το ξίδι και να μαραθούν ελαφρά τα υλικά. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης, τη φέτα, τα μυρωδικά και αλατίζουμε αφού δοκιμάσουμε. Τρίβουμε αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη μελιτζανοσαλάτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Νέο Πρόγραμμα