Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΛΕΣΒΟΣ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ IMAM

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ IMAM

Υλικά

  • 10 μελιτζάνες μικρές προς μέτριες
  • 1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ALTIS / SOLON / ELANTHI
  • 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 3 φλιτζάνια τριμμένη ντομάτα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 2 κ.σ. λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φέτα ΔΙΒΑΝΗ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Ξεφλουδίζουμε ριγωτά κατά μήκος τις μελιτζάνες. Τις χαράζουμε σε έξι πλευρές, κατά μήκος, δημιουργώντας θήκες για την γέμιση. 
Τις αλατίζουμε με χοντρό αλάτι στις χαρακιές. Αφήνουμε να σταθούν για 30' . Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά.
Σε μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο ,τις ντομάτες, τα μυρωδικά, τη λευκή κρέμα βαλσαμικού KALAMATA PAPADIMITRIOU, αλατοπίπερο και το λάδι. Τα ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με την γέμιση. 
Τις βάζουμε σε κατσαρόλα πλαγιαστά. Περιχύνουμε με όση γέμιση περίσσεψε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 40' μέχρι να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.
Σερβίρουμε με φέτα ΔΙΒΑΝΗ και φρέσκο ψωμί.

Νέο Πρόγραμμα