Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΜΕΛΙ, ΣΟΥΣΑΜΙ, ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ

ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΜΕΛΙ, ΣΟΥΣΑΜΙ, ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ

Υλικά

  • 2 φύλλα ζύμη για πίτσα «από σπίτι» της Alfa
  • 1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ALTIS / SOLON / ELANTHI
  • 2 κ.σ. γλυκάνισο
  • 4 κ.σ. κουταλιές σουσάμι
  • 2 φλιτζάνια κόκκινο σταφύλι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ 

Εκτέλεση

Λαδώνουμε ένα ταψάκι που να χωράει ίσα- ίσα τα δυο φύλλα για πίτσα. Τα ξεπαγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες και τα βάζουμε ενώνοντας τις άκρες, ώστε να σχηματίσουμε 1 μεγάλο φύλλο πίτσας .
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και γλυκάνισο και χρησιμοποιώντας πάλι τα δάχτυλά μας, κάνουμε λακκούβες στη ζύμη. Σκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε για περίπου 30' να ανέβει το πρωτοφούρνι. 
Ανακατεύουμε την ζάχαρη με τα σταφύλια κι αφού φουσκώσουν τα φύλλα, τα ρίχνουμε στην επιφάνεια τους. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220° για 25΄-30΄, μέχρι να ροδίσει.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το περιχύνουμε όπως είναι καυτό, με το ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ για να ρουφήξει καλά η ζύμη.

Νέο Πρόγραμμα