Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟΣ ΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟΣ ΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ
  • 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 μικρό ώριμο ανανά
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζάνι φιστίκι Αιγίνης ψίχα
  • λίγα φύλλα μέντας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° και στρώνουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα. 
Ανακατεύουμε σε μπολ την μαύρη ζάχαρη, το χυμό, το ξύσμα και το ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 
Καθαρίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε φέτες κατά μήκος. Τον μαρινάρουμε στο μείγμα μελιού για 15'. Βάζουμε τον ανανά στην λαμαρίνα και κρατάμε την μαρινάδα. 
Ψήνουμε για 15', αναποδογυρίζουμε και αλείφουμε με την μαρινάδα. 
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να καραμελώσει. Βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα. 
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Τον σερβίρουμε με γιαούρτι. Γαρνίρουμε με φύλα μέντας και φιστίκι Αιγίνης.

Νέο Πρόγραμμα