Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ

ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ

Υλικά

  • 2 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο
  • 100 γρ. φέτα ΔΙΒΑΝΗ
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ALTIS/ SOLON/ ELANTHI
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • λίγο φασκόμηλο
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 1/4 φλιτζάνι βαλσαμικό ξίδι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 1 κ.σ. αγνό κρύο βούτυρο ΔΙΒΑΝΗ
  • αλάτι - πιπέρι
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

ΡΙΓΑΝΑΔΑ

  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • Κρέμα βαλσαμικού με σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • Λίγη ρίγανη αποξηραμένη
  • Λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ALTIS / SOLON / ELANTHI
  • Ανθό αλατιού

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε τα κρεμμύδια για 10' να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τα τακτικά. 
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα μυρωδικά κι αλατοπίπερο. Πανάρουμε τις λωρίδες συκώτι. 
Τις τινάζουμε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι και τις προσθέτουμε στα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το σκόρδο να αρωματίσει για λίγο και το αφαιρούμε. 
Τηγανίζουμε το συκώτι για 2´-3' από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε τις σταφίδες και σβήνουμε με το βαλσάμικο ξίδι KALAMATA PAPADIMITRIOU. 
Προσθέτουμε μια κουταλιά αγνό βούτυρο ΔΙΒΑΝΗ.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε το κρύο βούτυρο. 
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με ριγανάδα.

ΡΙΓΑΝΑΔΑ
Φρυγανίζουμε το ψωμί στον φούρνο να ροδίσει. Ραντίζουμε το ψωμί με το λάδι, πασπαλίζουμε ρίγανη και αλάτι. 
Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου με σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα ΔΙΒΑΝΗ.
Τέλος, σερβίρουμε το συκώτι με τα καραμελωμένα κρεμμύδια πάνω στην ριγανάδα.

Νέο Πρόγραμμα