Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΚΑΒΑΛΑ

ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ KAI ΒΑΝΙΛΙΑ

ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ KAI ΒΑΝΙΛΙΑ

Υλικά

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 300 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ
  • 2 αυγά
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 μπαστούνι βανίλια

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι ΑΤΤΙΚΗ, τη κανέλα και τη βανίλια σχισμένες στη μέση. Λίγο πριν βράσει το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για 10´, να πάρει τα αρώματα. Σουρώνουμε σε ψιλό σουρωτήρι.
Σ' ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους αυγών με σύρμα και προσθέτουμε λίγη χλιαρή κρέμα. Όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με το υπόλοιπο μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°.
Γεμίζουμε 8 ατομικά πυρίμαχα μπολ ή ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε νερό βραστό μέχρι να καλύπτονται τα 3/4 του σκεύους.
Ψήνουμε για 40´. Αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν, τις παγώνουμε στο ψυγείο και τις σερβίρουμε με μέλι ΑΤΤΙΚΗ, παστέλι και σοκολάτα.

Νέο Πρόγραμμα