Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΠΟΧΗΣ

ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΠΟΧΗΣ

Υλικά

  • 3 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, σχοινόπρασο)
  • 1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ALTIS / SOLON / ELANTHI
  • 1/4 φλ. λευκό βαλσαμικό ξύδι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

Για την σαλάτα:

  • 1/2 φλ. καρύδια
  • 4 κ.σ. ρόδι καθαρισμένο
  • 200 γρ. ανάμεικτη πράσινη σαλάτα εποχής
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με φράουλα KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένα ανάμεικτα πιπέρια
  • φρέσκο τραγανό ψωμί για το σερβίρισμα
  • (Απαραίτητα εργαλεία : 1 κομμάτι τουλπάνι μεγάλο, 1 σινουά ή ψιλή σήτα σουρωτήρι, 1 γυάλινο βάζο με καπάκι 500 γραμ.) 

Εκτέλεση

Βάζουμε το τουλπάνι μέσα στην ψιλή σήτα -σουρωτήρι. Το ακουμπάμε σε ταψάκι. Αδειάζουμε τα γιαούρτια μέσα στο τουλπάνι. Σκεπάζουμε με το ύφασμα που περισσεύει. Βάζουμε βάρος επάνω και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 -3 ημέρες .
Πιάνουμε τις άκρες του υφάσματος και στύβουμε καλά ώστε να φύγουν τα υγρά.
Πλάθουμε μπαλίτσες τυριού και τις βάζουμε στο βάζο. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λευκό βαλσαμικό, τις λιαστές ντομάτες, τα βότανα, αλάτι και χοντροτριμμένο πιπέρι. Τα χτυπάμε και περιχύνουμε τα τυράκια. 
Σκεπάζουμε το βάζο και το αφήνουμε στο ψυγείο, το λιγότερο για μια νύχτα ώστε να αρωματιστεί. Όσο πιο πολύ μείνει στο βάζο με τα υλικά τόσο πιο νόστιμο γίνεται. Μπορούμε με τα διατηρήσουμε για 3 εβδομάδες, αρκεί να είναι καλυμμένα καλά με ελαιόλαδο.
Ετοιμάζουμε την σαλάτα σε μπολ, πασπαλίζουμε με τα καρύδια και τα ρόδια. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε μπαλίτσες τυριού και ραντίζουμε με κρέμα βαλσαμικού με φράουλα KALAMATA PAPADIMITRIOU.

Νέο Πρόγραμμα