Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΜΟΥΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΜΗΛΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΜΟΥΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΜΗΛΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Υλικά

  • 1 φλ. ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος κρύα - 35% λιπαρά
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 2 μήλα
  • 1/2 φλ. καρύδια
  • λίγη σκόνη κανέλα 

Εκτέλεση

Ενώνουμε σε μπολ το ξύσμα πορτοκαλιού με την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
Σε μπολ βάζουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το γιαούρτι κι ανακατεύουμε με σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα με την ζάχαρη, που πλέον έχει γίνει υγρή.
Βάζουμε τα μήλα σε διάφανο μπολ, περιχύνουμε με 3 κουταλιές ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια. Καλύπτουμε με την κρέμα. 
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι ΑΤΤΙΚΗ και πασπαλίζουμε κανέλα και καρύδια. Σερβίρουμε αμέσως.

Νέο Πρόγραμμα