Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΙΚΑΡΙΑ

ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΟ ΣΟΥΦΙΚΟ

ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΟ ΣΟΥΦΙΚΟ

Υλικά

  • 200 γρ. φέτα ΔΙΒΑΝΗ
  • 3/4 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ALTIS / SOLON / ELANTHI
  • 3 μελιτζάνες
  • 3 κολοκύθια
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 ντομάτες
  • 3 πιπεριές
  • 2 πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 – ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Σε τηγάνι αντικολλητικό, με ελάχιστο λάδι, ψήνουμε για λίγο τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές κι αφού μαλακώσουν, τα βγάζουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα σκόρδα με το κρεμμύδι για να μαλακώσουν. 
Τα βγάζουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε λίγο απότομα συνολικό λάδι και αφήνουμε τις πατάτες να μελώσουν, να μαλακώσουν, χωρίς να ξεροτηγανιστούν. Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση κάνουμε στρώσεις πατάτα, κολοκύθι, μελιτζάνα, πιπεριά. Ανάμεσα σε κάθε στρώση στρώνουμε κρεμμύδι σοταρισμένο.
Σε μπολ τρίβουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα υλικά. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους και να μείνουν με το λάδι τους. Περίπου για 25' .
Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε την φέτα ΔΙΒΑΝΗ σε χοντρά κομμάτια. Σβήνουμε την φωτιά κι αφήνουμε να σταθεί το σουφικό για 5´-10'.
Τρώγεται και κρύο, πάντα με ολόφρεσκο τραγανό ψωμί.

Νέο Πρόγραμμα