Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΓΡΕΒΕΝΑ

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕΛΙ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕΛΙ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Υλικά

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 γάλα εβαπορέ
  • ταχίνι ΑΤΤΙΚΗ
  • 1 κουτί φυτική σαντιγί
  • ½ φλ. ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ
  • 1 φλ. αμύγδαλα
  • μέλι ΑΤΤΙΚΗ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Παγώνουμε το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Χρησιμοποιούμε τη συσκευασία από το ζαχαρούχο γάλα σαν μεζούρα για αυτή τη συνταγή. Αραδιάζουμε τα αμύγδαλα (αμυγδαλόψιχα) σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, σε αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 10΄, ώσπου να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο μίξερ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί μέχρι να αφρατέψει καλά για 5΄-6΄. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το κρύο εβαπορέ, το ταχίνι ΑΤΤΙΚΗ και το Ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ.
Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα το βάζουμε στην παγωτομηχανή και όταν παγώσει το παγωτό, προς το τέλος του χρόνου της παγωτομηχανής, προσθέτουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα.
Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, τοποθετούμε το αραιό μείγμα σε μεταλλικό φαρδύ μπολ στην κατάψυξη για 30΄. Έπειτα το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει, για να αποφύγουμε τη δημιουργία κρυστάλλων στο παγωτό. Το ξεπαγώνουμε για 30΄. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή για ακόμη δύο φορές. 
Σερβίρουμε το παγωτό και περιχύνουμε με Ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ.

Νέο Πρόγραμμα