Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

Υλικά

  • 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. φιστίκι Αιγίνης
  • 1/2 φλ. κουκουνάρι
  • 1/2 φλ. καρύδι
  • 1/2 φλ. σταφίδα
  • 1 μήλο κομμένο σε καρέ
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • πρέζες κανέλα, κύμινο, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ALTIS / SOLON / ELANTHI
  • 1 πακέτο “σφολιάτα του χεριού σας” της Alfa

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο ΔΙΒΑΝΗ και σοτάρουμε τον κιμά για 7´-8' για να ψηθεί. Προσθέτουμε τα λαχανικά και το μήλο κι αφήνουμε να μαραθούν. Σβήνουμε με τη κρέμα βαλσαμικού με σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU. Αφήνουμε να εξατμιστεί ώστε να κρατήσουμε τα αρώματα. Προσθέτουμε το ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ, τους ξηρούς καρπούς, την σταφίδα και τα μπαχαρικά. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους. Ανακατεύουμε. 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε φρυγανιά ώστε να μαζέψει τα υγρά.
Λαδώνουμε ταψί για πίτα μεγάλο και ρηχό. Απλώνουμε ακτινωτά 4 λαδωμένα φύλλα “σφολιάτα του χεριού σας” της ALFA. Απλώνουμε σουρωτά 2 λαδωμένα φύλλα. Αδειάζουμε την γέμιση σε λεπτή στρώση.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Μπήγουμε τις άκρες προς τα κάτω. Χαράζουμε την επιφάνεια και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα περίπου για 50 ´ στους 180°.

Νέο Πρόγραμμα