Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

2ος ΚΥΚΛΟΣ

Συνταγές

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΡΟΔΙΤΙΚΟ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΡΟΔΙΤΙΚΟ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι (ποντίκι ή χτένι σπάλας)
  • 1 πακέτο μακαρόνια MISKO Νο 2
  • 1/4 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ALTIS / SOLON / ELANTHI
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 καρότο
  • 1 κομμάτι σέλερυ
  • 1/2 φλ. κρασί
  • λίγα κόκαλα μοσχαριού
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 2 συσκευασίες ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κομμάτι κανέλα
  • 4-5 μπαχάρια
  • αλάτι - πιπέρι
  • τρίμματα φέτας «ΔΙΒΑΝΗ»

Εκτέλεση

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι. Αφαιρούμε τυχόν μεμβράνες από το κρέας. Το κόβουμε σε μπουκιές. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κόκαλα. Τα βάζουμε σε πιατέλα. 
Λίγα λίγα ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος. Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε, ανακατεύοντας για 5´- 6' . Τρίβουμε τον πελτέ για 1´ ώστε να ψηθεί στην βάση της κατσαρόλας. 
Προσθέτουμε 2 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι με σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU. 
Προσθέτουμε το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε τα ροδισμένα κόκαλα, τις ντομάτες και ελάχιστο νερό (ίσα που να σκεπάζει τα υλικά). 
Χαμηλώνουμε την φωτιά από την ώρα που θα πάρει βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 2 ώρες, μέχρι το κρέας να λιώνει σχεδόν. Προς το τέλος του βρασμού αρωματίζουμε με τα μπαχαρικά, δεμένα σε ένα τουλπάνι. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού.
Η σάλτσα πρέπει να είναι παχιά και δεμένη και το κρέας να λιώνει σε κομματάκια. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ως βάζουμε σε πιατέλα. Από πάνω βάζουμε την σάλτσα και τρίμματα φέτας ΔΙΒΑΝΗ.

Νέο Πρόγραμμα