Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΒΟΛΟΣ

ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

  • μερίδες: 4
  • χρόνος προετοιμασίας: 15'
  • χρόνος μαγειρέματος: 30'
  • 250 γραµ. γίγαντες βρασμένοι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κοµμένο σε φέτες λεπτές
  • 2 σκελίδες σκόρδο κοµµένο σε φέτες
  • 3 πράσινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
  • 3 κόκκινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
  • 1 μελιτζάνα καθαρισμένη και κοµµένη σε καρέ
  • 3 χωριάτικα λουκάνικα κοµµένα σε χοντρές φέτες
  • 400 γραµ. ντοµατάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι
  • τρίμματα φέτας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5' ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το σκόρδο κι ανακατεύουμε για 1-2'. Προσθέτουμε τις πιπεριές και την μελιτζάνα κι αφήνουμε να μαλακώσουν για 4΄-5΄ σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον πελτέ, και τρίβουμε καλά να ψηθεί για 1-2'. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους γίγαντες. Σβήνουμε με το κρασί. Τέλος προσθέτουμε την ντομάτα. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό. Αλατοπιπερώνουµε και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25΄-30΄, να μείνει το σπετσοφάι σχεδόν µε το λάδι του. Πασπαλίζουμε με τρίμματα φέτας όσο είναι ακόμα στη φωτιά για να λιώσει.

Νέο Πρόγραμμα