ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Υλικά
- μερίδες: 4
- χρόνος προετοιμασίας: 15'
- χρόνος μαγειρέματος: 30'
- 250 γραµ. γίγαντες βρασμένοι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κοµμένο σε φέτες λεπτές
- 2 σκελίδες σκόρδο κοµµένο σε φέτες
- 3 πράσινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
- 3 κόκκινες πιπεριές κοµµένες σε λωρίδες
- 1 μελιτζάνα καθαρισμένη και κοµµένη σε καρέ
- 3 χωριάτικα λουκάνικα κοµµένα σε χοντρές φέτες
- 400 γραµ. ντοµατάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριµµένο πιπέρι
- τρίμματα φέτας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5' ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το σκόρδο κι ανακατεύουμε για 1-2'. Προσθέτουμε τις πιπεριές και την μελιτζάνα κι αφήνουμε να μαλακώσουν για 4΄-5΄ σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον πελτέ, και τρίβουμε καλά να ψηθεί για 1-2'. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους γίγαντες. Σβήνουμε με το κρασί. Τέλος προσθέτουμε την ντομάτα. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό. Αλατοπιπερώνουµε και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25΄-30΄, να μείνει το σπετσοφάι σχεδόν µε το λάδι του. Πασπαλίζουμε με τρίμματα φέτας όσο είναι ακόμα στη φωτιά για να λιώσει.
ΧΙΟΣ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΝΑΞΟΣ
ΣΠΑΡΤΗ
ΘΡΑΚΗ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΤΡΙΠΟΛΗ
ΒΟΛΟΣ
ΛΑΡΙΣΑ
ΡΟΔΟΣ
ΚΡΗΤΗ
ΣΕΡΡΕΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΓΑΛΑΞΙΔΙ
ΠΑΡΟΣ
ΑΝΔΡΟΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΚΟΖΑΝΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ