Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΜΕ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ

ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΜΕ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ

Υλικά

  • χρόνος προετοιμασίας: 15 ´
  • χρόνος ψησίματος: 50 ´
  • 1 κιλό αρνίσια παϊδάκια μικρά
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ:

  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
  • 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 2 σκελίδες ολόκληρες σκόρδο
  • 250 γραμμ. φέτα (σκληρή) κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγες σταγόνες ξύδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, την ντομάτα, το θυμάρι, τη ρίγανη, το σκόρδο και το αλάτι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Χτυπάμε τα υλικά με πιρούνι, να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε μέσα τα παϊδάκια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, να καλυφθούν με τη μαρινάτα. (Αν θέλουμε τα αφήνουμε 1 ώρα σκεπασμένα στο ψυγείο για να γίνουν πιο νόστιμα). Στρώνουμε λαδόκολλα στο βαθύ ταψί του φούρνου. Αδειάζουμε μέσα το μαριναρισμένο αρνί με όλα τα υγρά της μαρινάδας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50´

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, να βραχούν. Στρώνουμε λαδόκολλα σε βαθύ ταψί, αδειάζουμε μέσα όλο το μείγμα και ψήνουμε στους 200° C για 20΄. Σε μια μεγάλη πιατέλα σερβίρουμε στη μέση τα παϊδάκια περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα και γύρω - γύρω το μπουγιουρντί.

Νέο Πρόγραμμα