Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ

Υλικά

  • 1 κόκορας χωριάτικος ή ένα μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 συσκευασία τριμμένη ντομάτα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κομμάτι κανέλα
  • 3-4 μπαχάρια
  • 500 γραμ. κοφτό μακαρονάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τρίμματα φέτας

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κομμάτια του κόκορα γύρω γύρω. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τον πελτέ και το τρίβουμε στην κατσαρόλα να ψηθεί καλά για 1´-2' και να βγάλει το άρωμα του. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τα μπαχαρικά και νερό ζεστό να σκεπαστεί το πουλερικό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά, τον σκεπάζουμε και τον σιγοβράζουμε να μαλακώσει για περίπου 1 ωρα και 15' λεπτά. Αλατοπιπερωνουμε προς το τέλος του βρασμού. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά. Όταν μαλακώσει καλά τον βγάζουμε σε πιατέλα. Ρίχνουμε 1-1/2 λίτρο βραστό νερό στην σάλτσα του και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κοφτό μακαρόνι. Σιγοβράζουμε να χυλώσει το ζυμαρικό για περίπου 12'. Αποσύρουμε από την φωτιά κι αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα να ρουφήξει την σάλτσα του. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα τα τρίμματα φέτας. Ανακατεύουμε και βγάζουμε σε πιατέλα, σερβίρουμε μαζί με τον κόκορα.

Νέο Πρόγραμμα