Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΣΕΡΡΕΣ

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΖΟΥΜΑΓΙΑΣ

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΖΟΥΜΑΓΙΑΣ

Υλικά

  • μερίδες: 4
  • χρόνος προετοιμασίας: 10 ´
  • χρόνος μαγειρέματος: 20 ´
  • 500 γραμμ. λαζάνια η σπαγγετίνι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 λουκάνικα Τζουμαγιάς
  • 250 γραμ. ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
  • 1 κλαδάκι φασκόμηλο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 1 φλ. ψιλοκομμένες ντοματες
  • 1/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι και πιπέρι
  • φέτα σε τρίμματα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το περίβλημα των λουκάνικων και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 2΄-3΄. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2΄-3΄. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10΄. Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά και έτσι όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 1΄-2΄, να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο γυδοτυρι και ραντιζουμε με ωμό ελαιολαδο.

Νέο Πρόγραμμα