Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΡΟΔΟΣ

ΦΑΚΕΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΦΑΚΕΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Υλικά

  • μερίδες: 4
  • χρόνος προετοιμασίας: 10´
  • χρόνος ψησίματος: 25´
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 4 φωλιές φιδέ
  • 2 φλιτζ. μαγειρεμένες φακές
  • αλάτι, πιπέρι
  • γιαούρτι με δυόσμο για το σερβίρισμα
  • τριμμένη τομάτα
  • 250 γρ. φέτα σε τρίμματα

Εκτέλεση

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 10΄, έως ότου ροδίσουν και καραμελώσουν. Βγάζουμε τα μισά κρεμμύδια και τα φυλάμε για αργότερα. Προσθέτουμε τον φιδέ σπασμένο. Στο τηγάνι με τα υπόλοιπα κρεμμύδια προσθέτουμε το νερό. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να πάρει βράση. Το σιγοβράζουμε μισοσκεπασμένο για 5´- 6´. Προσθέτουμε τις φακές κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 10΄ έως ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά. Δεν ανακατεύουμε. Το σερβίρουμε στα πιάτα μοιράζοντας ίσα τα υπόλοιπα κρεμμύδια σε κάθε μερίδα. Σερβίρεται κρύο ή ζεστό. Το προτείνουμε και με γιαούρτι και ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.

Νέο Πρόγραμμα