Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΛΑΡΙΣΑ

MEΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ

MEΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο φρεσκοκομμένο
  • 1/2 φλ. κριθαράκι ψιλό ή πεπονάκι MISKO
  • 2 αυγά
  • 500 γραμμ. φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο κιχι alfa

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κυβάκια. Τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό. Βάζουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, να φύγουν τα υγρά του. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στύψουμε πολύ καλά, να φύγουν τα νερά. Ανακατεύουμε το μείγμα, να λαδωθεί καλά, και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το μαϊντανό και το κριθαράκι. Περιμένουμε να σωθούν τα υγρά, χαμηλώνοντας τη φωτιά. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι, γιατί θα μπει η φέτα και το γιδοτύρι. Αφού κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε τη φέτα το γιδοτύρι και τα αυγά χτυπημένα. Ανοίγουμε τα φύλλα από την συσκευασία. Θα χρησιμοποιήσουμε ρηχό ταψί για πίτα καλά λαδωμένο. Τοποθετούμε ένα - ένα τα φύλλα στο ταψί σουρωτά και λαδωμένα. Στη βάση βάζουμε 4 φύλλα, μετά γέμιση και επάνω τα υπόλοιπα 2 φύλλα. Ψήνουμε στους 180°C για 50΄ να ροδίσει καλά.

Νέο Πρόγραμμα