Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΚΑΡΕ ΚΡΕΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΚΑΡΕ ΚΡΕΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Υλικά

  • μερίδες: 10-12
  • χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • χρόνος ψησίματος: 3 ώρες
  • 1/2 φλ ελαιόλαδο
  • 800 γραμ. μοσχάρι (σπάλα η μπούτι)
  • 800 γραμ. χοιρινό μπούτι ή πανσέτα
  • 800 γραμ. αρνί η κατσίκι (χεράκι ή μπούτι)
  • 1 μικρό κοτόπουλο
  • 4 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 1 κλωνάρι σέλερυ
  • 1 κεσεδάκι πελτέ
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 1 κιλό πατάτες φρέσκες μικρές με την φλούδα τους
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμός κρέατος Knorr
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φέτα

ΜΕΙΓΜΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

  • 2 κλαδάκια φρ. θυμάρι
  • 2 κλαδάκια φρ. ρίγανη
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 φύλλο πράσο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 °C (450 F). Θα χρειαστούμε μία μαντεμένια γάστρα με καπάκι. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Κόβουμε το κοτόπουλο σε 6 κομμάτια. Τα βάζουμε σε μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τσακίζουμε με βαρύ αντικείμενο να σκάσει ελαφρά η επιφάνεια. Τις βάζουμε σε μια σειρά στρώση στην γάστρα. Χαράζουμε τα κρεμμύδια σταυρωτά στα 4 τα βάζουμε στην γάστρα μαζί με τα σκόρδα τα καρότα και το σελερυ. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε και τα 4 κρεατικά ανάμεικτα από πάνω σε στρώση. Κόβουμε σε φέτες την ντομάτα και καλύπτουμε το κρέας. Προσθέτουμε τα μυρωδικά δεμένα σε μπουκέτο. Περιχύνουμε με τον ζωμό και το κρασί. Τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε για 30'. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 170° C (340 F) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες και 30' περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κρεατικά. Ο ζωμός που θα μείνει στη γάστρα είναι ιδανικός για πιλάφι ή μανέστρα με κριθαράκι.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΙΤΑ ALFA ΜΕΤΣΟΒΟΥ
Παραδοσιακή πίτα Μετσόβου! Κι εσείς, ακόμα και αν δεν είστε κοντά στην Ήπειρο, μπορείτε να την απολαύσετε κάθε στιγμή, γιατί σας την έχει ζυμώσει ήδη η alfa! Για να απολαύσετε την παραδοσιακή πίτα Μετσόβου με φέτα, της alfa, δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά. Απλά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C, παίρνετε την πίτα σας, αφαιρείτε το καπάκι και τη βάζετε, μαζί με το ταψάκι της στο φούρνο για 40 λεπτά. Κι έτσι, ψήνεται τέλεια, πανεύκολα και υγιεινά, πάνω-κάτω, χωρίς να χρειαστεί να λερώσετε άλλο ταψί.

Νέο Πρόγραμμα