Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΓΑΛΑΞΙΔΙ

ΓΑΛΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΞΕΡΟΤΡΙΦΤΗ

ΓΑΛΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΞΕΡΟΤΡΙΦΤΗ

Υλικά

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1/4 κούπας κονιάκ
  • 1 κούπα χυμό φρέσκο πορτοκάλι
  • 2 κγ. σόδα
  • 1κγ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κγ. γαρύφαλλο
  • 2 κγ. κανέλλα
  • 1 κ.σ. γλυκάνισο
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό ή για όλες χρήσεις (περίπου)
  • 3 κ.σ. σουσάμι για την επικάλυψη
  • κανελοζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 ° C. Λαδώνουμε ρηχό ταψί. Βάζουμε σε μπολ το λάδι, το ξύσμα, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη, το κονιάκ και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και την προσθέτουμε. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι. Δεν το ρίχνουμε όλο μαζί, ίσως δε το πάρει όλο. Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να μη φαίνεται το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και λαδερή. Την απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για περίπου μια ώρα. Όταν κρυώσει κόβουμε την κουλούρα σε κομμάτια και πασπαλίζουμε κανελοζάχαρη.

Νέο Πρόγραμμα