Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΚΡΗΤΗ

ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Υλικά

  • μερίδες: 10
  • χρόνος προετοιμασίας: 10 ´
  • χρόνος ψησίματος: 40 ´
  • 1½ κιλό φρέσκια ανάλατη μυζήθρα καλά στραγγισμένη ή ανθότυρο
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. θυμαρίσιο μέλι
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι (τα φρούτα πρέπει να είναι ακέρωτα)
  • 1/2 φλ σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • έξτρα μέλι για το σερβίρισμα , έξτρα κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

In a bowl crumble the “mizithra” cheese with a fork. Add the sugar, the honey, the eggs, the mastic and the zest from the lemon and mix them very well with a spoon. While doing that add the semolina. Butter a pan, add the mixture and then smooth the surface with the other side of the spoon. Bake it in 180°C for 40΄ until it turns brown. Take the “mizithropita” out of the oven and drizzle with honey and the cinnamon on top. Let it cool off and cut it into pieces.

Νέο Πρόγραμμα