Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΚΡΗΤΗ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΠΑΜΑ, ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΠΑΜΑ, ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ

Υλικά

  • μερίδες: 8
  • χρόνος προετοιμασίας: 15´
  • χρόνος μαγειρέματος: 60´
  • 2 μαρούλια χοντροκομμένα
  • 1½ κιλό κατσικάκι η αρνάκι σε μερίδες για φρικασέ
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 8 αγκινάρες καθαρισμένες, κατεψυγμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 8 πρώιμα κολοκυθάκια μικρά
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το αυγολέμονο: 2 αυγά, 2 λεμόνια, 1 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Ζεματάμε το μαρούλι για 2´- 3´ σε νερό που βράζει. Το στραγγίζουμε. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (1/2 φλ. τσαγιού) και ροδίζουμε το κατσικάκι γύρω γύρω. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι και τα μαραίνουμε για 3´- 4´, μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε νερό ίσα να μισοσκεπάζει το κρέας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 30´. Σε τηγάνι ροδίζουμε σε λίγο από το ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια και τις αγκινάρες. Κόβουμε τις πατάτες στα 4, και τις ρίχνουμε στο φαγητό. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τα κολοκυθάκια καθώς και τα καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το φαγητό με τα καρούλια. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Δένουμε τα κοτσάνια από τον μάραθο και τον άνηθο σε μπουκέτο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερωνουμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 25΄-30΄ επιπλέον, μέχρι να βράσει καλά το κρέας και να χυλώσουν οι πατάτες. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Χτυπάμε τα αυγά τα λεμόνια και το κορν φλαουρ και τα αραιώνουμε με ζωμό απ’ το φρικασέ και περιχύνουμε το φαγητό. Ανακινούμε την κατσαρόλα απ’ τα χερούλια. Aφαιρούμε το μπουκέτο μυρωδικών. Τέλος πασπαλίζουμε με άνηθο και μάραθο. Σερβίρουμε αμέσως.

Νέο Πρόγραμμα