Άρχισε να πληκτρολογείς οτιδήποτε

ΚΕΡΚΥΡΑ

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ

Υλικά

  • μερίδες 14 κομμάτια
  • χρόνος προετοιμασίας 15'
  • 2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιαρ
  • 8 αυγά, τους κρόκους
  • 1 φλ. Ζάχαρη
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 8 ΚΣ γεμάτες ζάχαρη
  • 700 γραμ φρέσκο ανθότυρο η άλλο τυρί κρέμα
  • 300 γραμ τρούφα σοκολάτας ή ξύσμα σοκολάτας
  • 500 γραμ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή 35%
  • 600 γραμ. χτυπημένη παχύρευστη κρέμα
  • 2 φλ ρόφημα δυνατό καφέ
  • 1/2 φλ κονιάκ
  • λίγη τρούφα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τους κρόκους σε κατσαρόλα με την ζάχαρη και τα διαλύουμε. Ρίχνουμε λίγο – λίγο το γάλα, ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πυκνώσει. Το παγώνουμε στο ψυγείο. Μαλακώνουμε το τυρί με σύρμα. Προσθέτουμε την παχύρευστη κρέμα, την κρέμα αυγών και την τρούφα. Βουτάμε τα μπισκότα στον καφέ με το κονιάκ. Και κάνουμε στρώσεις. Καλύπτουμε με χτυπημένη κρέμα και τρούφα.

Νέο Πρόγραμμα